Кадър: БНТПравната комисия в парламента обсъди вчера предложенията за съкратено съдебно

...
Кадър: БНТПравната комисия в парламента обсъди вчера предложенията за съкратено съдебно
Коментари Харесай

Адв. Рангелов: Ограничаване на съкратеното следствие може да забави присъдата

Кадър: Българска национална телевизия

Правната комисия в Народното събрание разиска през вчерашния ден предложенията за съкратено правосъдно следствие при тежки закононарушения и нанасяне на тежки телесни повреди. Предложенията за законодателни промени пристигнаха след поредност от митинги, провокирани от понижаване на присъди с една трета след признание на виновност при тежки закононарушения.

Трябва ли да отпадне съкратеното правосъдно разследване - тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 разяснява юрист Людмил Рангелов.

Според юрист Рангелов, в случай че съкратеното правосъдно разследване отпадне, има напълно действителна опция да станем очевидци още веднъж на доста дълги процеси.

" Притеснявам се, че в случай че да кажем, след няколко дни бъде осъществено тежко ликвидиране, тогава околните на потърпевшите евентуално след 5-6 години още веднъж ще стачкуват за това, че наказването прекалено много се е забавило. За да се стигне до истината би трябвало да се съблюдават избрани процедури, те не са просто официални. Истината би трябвало да бъде открита по безспорен метод, без никакви съмнения ", изясни юрист Рангелов.

По въпроса дали в България може да бъде въведено смъртно наказване, той изясни, че като член на Европейски Съюз, никой в страната ни не може да бъде осъждан на гибел и екзекутиран. Избираме - или Европейски Съюз, или смъртно наказване, няма различен вид, безапелационен е правозащитникът.

" Това, че ще се ограничи съкратеното правосъдно разследване няма да повлияе на честотата и тежестта на тези закононарушения, на самите причинители. Убийците не познават закона, те работят инстинктивно, първосигнално, добави юрист Людмил Рангелов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР